News

News

Projektbeszámoló: Banki operációt támogató szoftver fejlesztése (BAR-1.1.1-21-2021-00028)

A Brexit miatt számos projektünk meghiúsult Nagy-Britanniában. A kieső üzletek miatt a GAMMA IT operációs eszköz folyamatos fejlesztése jelentős lassulással fenyegetett. Itt jött a segítségünkre az Európai Unió által felállított Brexit Adjustment Reserve alap.

A BAR21 alapból kapott támogatásnak köszönhetően jelentős megjelenésbeli, működési, és a teljesítményt érintő fejlesztéseket tudtunk eszközölni, amelyek eladhatóbbá teszik a terméket. 

Sikeres fejlesztések

A GAMMA IT operációs eszköz cégünk zászlóshajója. A bank szoftverpiacon egyedülálló módon egészíti ki és növeli bizonyos banki alaprendszerek hatékonyságát.   A BAR21-es támogatásból számos fejlesztést valósítottunk meg a GAMMÁn. Megtörtént például a backend korszerűbb alapokra helyezése, hogy továbbra is lépést tartsunk a technológiai evolúcióval.


A banki alaprendszer automatizációját végző modul kinézetre és működésileg is frissült. A felhasználók egy átláthatóbb felületet kaptak, amin a korábbiaknál bonyolultabb folyamatokat is egyszerűen automatizálhatnak, időzíthetnek, és kezelhetnek.

A szoftver fejlesztésében nagyon fontos követelmény a valós idejű monitorozás és a valós idejű riasztások. Ezen a területen is pótolni tudtuk elmaradásainkat. A GAMMA a korábbi apróbb időbeli csúszásokat hátrahagyva mostantól teljes mértékben szinkronban mutatja a banki rendszer státuszváltásait.   

Sok más újítás mellett bővült azoknak a funkcióknak is a száma, amit a banki IT operátorok biztonságosan, egyszerűen, és ellenőrzött módon a GAMMÁn keresztül is végre tudnak hajtani. Egy olyan távoli elérési felületet biztosítunk, ahol a banki rendszer üzemeltetők szerkeszteni tudnak konfigurációs illetve technikai paramétereket, táblákat. Természetesen szigorú szerkesztési és jóváhagyási feltételek, valamint auditálási folyamat mellett. Így a GAMMA csökkenti a banki alaprendszerhez való túlzott hozzáférések által okozott biztonsági kockázatokat. Tapasztalataink alapján ez a biztonsági funkció kiemelten fontos Nagy-Britanniában.

Reméljük, hogy a GAMMA a jövőben ezen fejlesztéseknek köszönhetően is hódít még a brit piacon.